DODATNA KONCESIJA IN ŠE VEDNO OMEJEN SPREJEM NOVIH PACIENTOV

Spoštovani starši – bodoči ali že obstoječi

Od 1. 5. 2022 ima naša ordinacija dodatno koncesijo. To prinaša določene spremembe in širi možnosti za obravnave naših varovancev. Delo bomo razširili na področje šolske medicine in do neke mere razširili tudi obravnave predšolskih otrok. Še vedno pa ostaja težava, da bomo omejeno vpisovali nove paciente. Število otrok, ki so ordinacijo izbrali za svojo je tako, da imamo praktično otrok za dve koncesiji. Tako žal ne moremo sprejeti vseh, ki bi se sedaj želeli prepisati. Obstoječe trenutno financiranje izvajanja zdravstvene dejavnosti je dokaj kompleksno in tako, da drugače kot ravnamo ne upamo ravnati. Tako bomo vpisovali še vedno zgolj novorojenčke. Zaradi velikega interesa žal tudi te omejeno. V danih okoliščinah vas prosim za razumevanje. Upanje, da bi se zdravstveni sistem spremenil v takega, ki bi sledil potrebam in željam pacientov, žal izgubljamo.

Prosimo vas, da zaradi prerazporeditve opredeljenih pacientov, ki so sedaj pretežno zapisani na Igorja Dovnika, ko ste prvič v ordinaciji podpišete izjavo za izbiro zdravnika na kolegico Alenko Koren ali Mojco Mir Toplak. Gre za povsem papirno in birokratsko prošnjo. Sam imam pacientov preveč, kolegici pa jih po veljavnih pravilih ZZZS morata sprejemati. Če ne bosta opredelili vas, ki ste sedaj “moji”, bosta morali druge paciente. V ordinaciji vas itak obravnavamo enako (ste “naši”), ne glede na to pri kom imate opravljeno izbiro zdravnika. Vse paciente, ki ste dopolnili 19 let prosimo, da si izberete splošnega/družinskega zdravnika…

V primeru, da bi želeli vašega otroka, ki ni novorojenček ali še ni rojen, vpisati v naši ordinaciji prosim, da razumete, da tega v trenutnih razmerah ne moremo narediti. V primeru, da ste presrečni starši novorojenčka ali ga še pričakujete, prosim pokličite na telefon 02/429 0222 ali 041/502 220. Sestre vam bodo pojasnile vsakokratne možnosti za vpis vašega otroka.

Dodaj odgovor