CEPLJENJA PROTI BOLEZNIM, KI NISO OBVEZNA

V naši ustanovi cepimo tudi proti določenim povzročiteljem bolezni, ki niso na seznamu od strani države predpisanih t.i. obveznih cepljenj.

Cepimo, tako otroke kot njihove starše, proti povzročitelju klopnega meningoencefalitisa (KME).

Dojenčke cepimo proti rotavirusnim okužbam (bruhanje in driska z izsušitvijo-dehidracijo). Prav tako cepimo otroke proti pnevmokoknim okužbam (invazivne okužbe: gnojni meningitis, pljučnica, sepsa in neinvazivna gnojna vnetja srednjega ušesa in sinusov).

Izvajamo cepljenja proti s humanimi papiloma virusi povzročenimi boleznimi, tako fante, kot deklice (vseh starosti).

Omogočamo tudi cepljenje proti vodenim kozam ali noricam tako z enokomponentim cepivom kot tudi kombiniranim cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, ki mu je dodana komponenta proti vodenim kozam.

Na voljo je tudi cepljenje proti meningokoknim boleznim. Na voljo je cepivo, ki vsebuje tipe A, C, W-135 in Y, kot tudi cepivo Bexsero, ki zaščiti cepljenega proti meningokoku skupine B, ki je najpomembnejši povzročitelj meningokoknih bolezni v Sloveniji.

Prav tako se je možno dogovoriti za katerokoli cepljenje, ki je sicer v obveznem programu, pa ni bilo opravljeno ali nekatera druga samoplačniška cepljenja (hepatitis A, B, A+B, tetanus, nosečnic DiTePer…).

Za morebitna dodatna pojasnila in naročanje pokličite na eno od telefonskih številk ordinacije 02/429-0222 ali 041/502-220 ali pišite na mail pediatrija.borstnikova@gmail.com.

Dodaj odgovor